PC symbol färg

Digitala pilgrimsguider för Birgittaleden

I samarbete med Region Östergötland pågår nu ett nytt projekt för att göra våra pilgrimsleder tillgängliga på digital kartor. Du kan följa arbetet här. 

Linköpings och Lunds stift har tidigare utvecklat en digitala informationen om pilgrimslederna i stiften. Det mesta är fortfarande på BETA-nivå och utforskningen pågår. Men en hel del hjälpfull information för vandrare finns redan tillgänglig på olika sätt.

Sedan 2017 finns Birgittaleden från Linköping till Vadstena digitalt på ännu en plattform, paxwalk.com, som är kopplad till den internationella sajten outdooractive.com. Där kan du välja vilken etapp på Birgittaleden du vill studera. Klickar du på kartan så öppnas den i helskärm och du får också en höjdprofil. Gå in på denna länk.

I mobilen går du till paxwalk.com, klickar på Meny och skriver Birgittaleden i sökrutan. Då kommer de olika etapperna upp. Klicka på den etapp du valt så kommer detaljinformationen fram. Klicka på kartan, klicka på ikonen för platsinfo och tillåt telefonen söka plats så kan du sedan vandra efter gps markeringen på kartan.

Hör gärna av dig med tips, synpunkter och idéer kring de digitala pilgrimsledkartorna till:

Emanuel Eriksson, Pilgrimscentrum i Vadstena som samordnar Pilgrimscentrums information om pilgrimsleder.